Zoologiske haver i Danmark (2006)

Orangutang i Aalborg Zoo

I løbet af sommeren 2006 var vi en tur rundt til tre zoologiske haver i Danmark, og der er stor forskel på, hvad du får når du vil ind og se på elefanter eller næsehorn.

Men Maja 4 år, Nicklas 8 år samt Pia og Torben kan være nogle kritiske besøgende.

Aalborg Zoo *** (3 ud af 6 stjerner)
Zoo i Aalborg har eksisteret siden april 1930 og de har åbent hele året rundt.

Aalborg Zoo er en moderne dyrepark, hvor de fleste bure er blevet renoveret de senere år. Specielt er deres isbjørne område noget helt for sig selv og vores børn, kan bruge meget lang tid der. Hvis der er noget der ikke er helt ny renoveret så er det deres rovdyrsanlæg og det cafeteriet. Men det er dog ikke det værste, vi har set på vores tur rundt til Danmarks zoologiske haver og dyreparker.


Odense Zoo **** (4 ud af 6 stjerner)

Store bededag i 1930 åbnede Odense Zoo og de har åbent hele året.

Vi var meget spændte på at se Odense Zoo og havde kun afsat 2 timer til besøget, da vi fra flere venner og bekendte havde hørt at Odense Zoo ikke var så spændende. Men vi endte med at bruge det meste af en dag i parken. Børnene var slet ikke til at hive ud derfra. Er man i Odense, så SKAL man tage en tur i Zoo. Deres Sydamerika hus har et flot område med søkøer og et helt fantastisk pingvin område. Personligt kunne jeg godt havde brugt en dag ekstra i Odense Zoo.

Københavns Zoo ** (2 ud af 6 stjerner)
København Zoo er grundlagt i 1859 og er en af de ældste zoologiske haver i Europa. København Zoo har åbent hele året.

Skuffende
Det kan godt være, at vi i vores familie er ved at være forvendt, men København Zoo er kedelig og virker nedslidt. Der er en del tiltag på vej, og det skal blive spændende at se, hvad der kommer til at ske i den nærmeste fremtid. Men jeg tror ikke jeg tager der forbi igen. Jeg er ret sikker på, at hvis jeg spørger om mine børn vil med, så siger de nej tak. Siden vi var der, har Københavns Zoo dog åbnet et nyt elefant hus, det kan kun være et skridt i den rigtige retning. Men ellers så bliver det et stort nej tak til at besøge haven igen.