En tur til Rubjerg Knude fyr

På en af vores mange kørerture rundt i Danmark gjorde vi stop ved Rubjerg Knude fyr. Fyret ligger i et helt fantastisk naturområde. Rubjerg Knude fyr ligger i Nordjylland. tæt ved Hirtshals, en gammel fiskerby, som idag også har færgeforbindelser til Norge.

Rubjerg Knude Fyr blev bygget i år 1899, og tændt for første gang den 27. dec. 1900. Det blev bygget 200 meter inde i landet, er 23 m højt, og på det højeste punkt 60 meter over havet. Efter flere års kamp med sandflugt, og kun få meter ud til vandet blev lyset slukket den 1. august 1968. Tilbygningerne der tidligere har været brugt til museum og cafeteria, eksistere ikke længere, og er idag begravet af sandet.


Efter en frisk vandretur fra P-pladsen kommer man op på selve klitten og snart er man oppe ved fyret. Når man går igennem området mærker man virkelig den rå natur og vejrets kræfter. Den dag vi gik turen, var der direkte modvind ude fra havet, så man kunne rigtigt mærke sandet piske ind i ansigtet.

Man bliver meget betaget af mængden af sand, som virker helt ørkenagtigt. Kontrasten til det store hav (Vester havet), som ligger bag fyret, og hede landskabet på den anden side, får en til at tænke over og sanse naturens enorme kræfter. En fantastisk naturoplevelse oplevelse!